Recept pro zvýšení testosteronu : Zapečené brambory Hasselback

Velice jednoduchý recept na zapečené brambory, které jsou úžasným zdrojem sacharidů, zejména po tréninku a také výborným zdrojem látek pro podporu tvorby testosteronu.

Co k tomu budeme potřebovat:

  • 5 – 6 středně velkých brambor
  • 4 stroužky česneku
  • zakysaná smetana
  • 3 lžíce olivového oleje
  • máslo na vymazání pečící mísy
  • špetku soli
  • špetku pepře
  • 3 plátky slaniny
  • 5 dkg parmazánu
  • pažitka nebo petržel (na ozdobu)

Příprava:

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme z každé strany zhruba do ⅓ průměru i se slupkou.

Oloupeme česnek a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rovněž nakrájíme na tenké (asi 1 cm široké) plátky. Brambory osolíme, opepříme a do zářezů postupně vetřeme nakrájený česnek a slaninu.

Pečící mísu vymažeme důkladně máslem a připravené brambory vložíme do mísy. Pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby na 45 minut.

Po uplynutí 45 minut vyjmeme z trouby, brambory zalijeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným parmazánem.

Vložíme zpět do trouby a necháme dopéct ještě 15 minut při 220 °C, Po 15 minutách vyjmeme z trouby, brambory vložíme na talíř, ozdobíme pažitkou či petrželkou a servírujeme.

Vliv na testosteron:

Sacharidy jsou nezbytné pro produkci testosteronu a sacharidy obsažené v bramborách jsou jedny z nejlepších zdrojů vůbec.

Česnek je spojen s podporou tvorby testosteronu a zvyšuje také tvorbu oxidu dusnatého v krvi – tím přispívá k lepšímu prokrvení svalů a orgánů.

Olivový olej pomáhá při konverzi cholesterolu na testosteron.

Máslo je dobrým zdrojem nasycených tuků, které zvyšují produkci testosteronu.

Pažitka obsahuje flavonoid s názvem quercetin, který je spojen se zvýšenou tvorbou testosteronu a oxidu dusnatého. Je také bohatým zdrojem alicinu a aliinu, které rovněž podporují tvorbu testosteronu.

Závěr:

Zapečené brambory Hasselback se dají servírovat buďto samostatně nebo s Vaším oblíbeným masem, kuřetem či čímkoliv jiným.

Toto chutné a zároveň velice výživné jídlo je na přípravu velice jednoduché, takže by ho měl zvládnout téměř každý.


za tým PRIMULUS
Ing. Jan Klusák
Ing. Jan Klusák
Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho nebo pošlete svým známým.
Zpět na blog